علمی‌ و دانشگاهی > فناوری

گسترش همکاری پژوهشگاه فضایی و سازمان صداوسیما برای ساخت UPS



ارتباط فردا: در اختتامیه اجلاس فناوری و رسانه  که در سالن مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، موضوع استفاده از باتری‌های لیتیوم یون با قابلیت طول عمر بالا که توسط گروه ذخیره‌سازهای انرژی پژوهشکده مکانیک شیراز طراحی و تولید شده است، به‌طور ویژه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. صداوسیما به‌دنبال جایگزینی این باتری‌ها به‌جای باتری‌های سرب اسیدی است که به‌طور رایج در سیستم‌های پشتیبان توان (UPS) واحدهای سیار کاربرد دارند. این نیاز به‌ویژه در شرایطی که رسانه ملی باید به‌طور مداوم و بدون وقفه به فعالیت خود ادامه دهد، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران، در این مراسم با تأکید بر اینکه امروزه صنعت فضایی پیشران صنایع دیگر است و پیشرفت‌های زیادی در این حوزه انجام شده است، به ضرورت به کارگیری ماهواره‌های تلویزیونی برای پوشش کامل اشاره کرد.

وی افزود: بخش فضایی قریب ۲۰ سال در کشور شکل گرفته است و بعد از دفاع مقدس، پیشرفت‌های دفاعی و صنعت الکترونیکی آغاز شد.

سالاریه همچنین به پیشرفت‌های اخیر در فناوری فضایی اشاره کرد و گفت: فناوری فضایی پیشران فناوری‌های نوین است و رشد و شروع فناوری‌ها از ماهواره‌هاست.

وی به تشریح اهمیت سیستم‌های هدایت، کنترل و ناوبری مبتنی بر هوش مصنوعی، ذخیره‌سازهای انرژی و مدیریت توان در صنعت فضایی پرداخت و اظهار کرد: مدیریت و کنترل دما، انرژی، مواد و پوشش‌ها، سیستم‌های کنترل و هدایت و … از ضروری‌ترین موضوعات در صنایع فضایی است و بنابراین می‌تواند پیشران دیگر صنایع باشد.

به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران محصول «باتری لیتیومی UPS» را توسعه داده است. این باتری‌ها به‌منظور رفع چالش‌های موجود در منابع تغذیه بدون وقفه طراحی شده‌اند و دارای مزایای متعددی از جمله عمر سیکلی بالا، کاهش ۵۰ درصدی حجم و کاهش ۶۰ درصدی وزن هستند.

سالاریه همچنین به همکاری معاونت فنی صدا و سیما در این حوزه اشاره کرد و گفت: شرایط سخت در فضا باعث تولید محصولی با کیفیت بالا شده است.

امضای تفاهم‌نامه بین مجموعه فضای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و صدا و سیمای جمهوری اسلامی نشان‌دهنده عزم جدی دو نهاد در همکاری‌های فنی و علمی است و انتظار می‌رود به پیشرفت فناوری‌های رسانه‌ای در کشور کمک کند.

سالاریه در پایان تأکید کرد: سرریز صنعت فضایی در حوزه‌ها و کاربردهای عملی دیگر استفاده می‌شود و این فناوری‌ها در زمینه باتری و مدیریت توان و انرژی باقی بخش‌های کشور را از واردات بی‌نیاز می‌کند.

در این مراسم، علیرضا شریفی، معاون توسعه و فناوری رسانه صدا و سیما و پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما نیز حضور داشتند. شریفی و جبلی به ضرورت توسعه فناوری‌های مدرن در رسانه و نقش استراتژیک آن در آینده اشاره کردند.

انتهای پیام


منبع: خبرگزاری ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا