اخبار دانش > فناوری‌

نیروگاه مخفی در دل اهرام | هرم جیزه دارای یک نیروگاه برای تولید انرژی پاک بوده است


به گزارش همشهری آنلاین، به‌تازگی دانشمندان کشف جدیدی داشته‌اند که نشان می‌دهد، هرم بزرگ جیزه علاوه بر اینکه آرامگاه فراعنه است، یک نیروگاه عظیم هم به‌شمار می‌رفته‌ که مصریان باستان در آن به‌دنبال تولید انرژی پاک بوده‌اند.

تشدیدگر
دانشمندان با استفاده از امواج الکترومغناطیسی، این سازه ۴۶۰۰ساله را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که این امواج در اتاق‌های خاص و اطراف پایه هرم متمرکز و تقویت می‌شوند. امواج الکترومغناطیسی در چنین تحقیقاتی برای این به‌کار می‌روند که با ماده به شیوه‌ای منحصربه‌فرد تعامل دارند و به کارشناسان امکان می‌دهند جزئیات خاصی درباره ترکیب، چیدمان و پویایی یک سازه را کاوش کنند. امواج به‌صورت انرژی در اتاق فرعون، اتاق ملکه و یک اتاق ناتمام زیر سازه انباشته شدند. دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که هرم ممکن است یک رزوناتور (تشدیدگر) عظیم بوده که برای به‌دام‌انداختن امواج الکترومغناطیسی طراحی شده بود.

اهداف بزرگ‌تر
کریستوفر دان، مهندس هوافضای بازنشسته که سال‌ها به تحلیل هرم جیزه پرداخته، اخیرا اعلام کرده که تحقیقاتی از این دست نشان‌می‌دهد هدف بزرگ‌تری پشت ساخت این سازه وجود داشته است. دان گفته بود که شفت شمالی هرم، ظاهری شبیه به یک ساختار لوله‌مانند دارد که برای انتقال امواج مایکروویو و انرژی الکترومغناطیسی استفاده می‌شود. او در این رابطه گفت: «این بخشی از نظریه نیروگاه جیزه است. ۲ ماده شیمیایی به داخل اتاق وارد و با هم مخلوط می‌شوند و با جوشیدن، هیدروژن تولید می‌کنند [تا انرژی ایجاد شود].»

انرژی پاک
در مورد هدف تبدیل این سازه به یک نیروگاه عظیم انرژی پاک، دانشمندان این مطالعه گفته‌اند که این موضوع هنوز به‌صورت یک معما باقی مانده، اما ممکن است مصریان باستان بسیار پیشرفته‌تر از آنچه تصور می‌شد بوده باشند. کریستوفر دان می‌گوید: «فکر نمی‌کنم بخشی از هرم کارکرد عملی نداشته باشد.» او ۳۰سال از عمر خود را صرف تحلیل‌های کامپیوتری اهرام کرد و به این نظریه رسید که سازندگان در مصر باستان به ابزارهای بسیار پیشرفته، تکنیک‌های مدرن ساخت‌وساز و حتی مگاماشین‌ها دسترسی داشته‌اند؛ با اینکه هیچ سند باستان‌شناسی از استفاده از آنها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

  • ایران چه برنامه‌ای برای هوش مصنوعی دارد؟

نتایج یک تحقیق قدیمی
مطالعه‌ای در سال۲۰۱۸ توسط پژوهشگران دانشگاه ITMO روسیه انجام شد تا پاسخ هرم به امواج با طول موج بین ۶۵۶ تا ۱۹۶۸ فوت را بررسی کنند. پژوهشگران هرم را به‌گونه‌ای مدل‌سازی کردند که گویی در یک محیط عظیم قرار دارد؛ به این معنا که عوامل خارجی مانند جو زمین یا منظره اطراف را نادیده گرفتند و سپس بررسی کردند که هرم چگونه با امواج ورودی تعامل می‌کند. آنها همچنین آزمایش‌های الکترومغناطیسی خود را در شرایط واقعی‌تری انجام دادند که در آن هرم روی سطحی از سنگ آهک قرار داشت؛ مشابه مکان واقعی آن در فلات جیزه. نتیجه حیرت‌آور بود؛ چراکه ساختار داخلی هرم، ازجمله ۳ اتاق آن، می‌تواند انرژی الکترومغناطیسی دریافت‌شده از این امواج را جمع‌آوری و متمرکز کند. در مدل‌های نظری آنها، هنگامی که امواج در این فرکانس‌های خاص با هرم تعامل داشتند، پدیده‌ای را که دانشمندان «رزونانس‌های چندقطبی» می‌نامند، برانگیختند.
اینها الگوهایی از فعالیت الکترومغناطیسی هستند که به شکل و جنس جسمی که با آن برخورد می‌کنند، بستگی دارند.

فرآیند کار
دان در مورد اینکه هرم بزرگ چه چیزی را جمع‌آوری و برای چه هدفی آن را گردآوری می‌کرد، گفت: «زمین به‌طور مداوم توسط امواج مایکروویو بمباران می‌شود؛ احتمالا از هیدروژن اتمی که به زمان بیگ‌بنگ بازمی‌گردد.» نکته جالب اینجاست که مصریان باستان نمی‌توانستند اتم‌های هیدروژن را به‌صورت مستقیم به داخل هرم بریزند، بنابراین دان این نظریه را مطرح می‌کند که آنها از ۲ماده شیمیایی جداگانه استفاده می‌کنند که از طریق شفت‌ها به اتاق ملکه ریخته می‌شدند، سپس این مواد با هم مخلوط می‌شد و ذرات هیدروژن را جوشانده و آزاد می‌کردند که این امر رزونانس انرژی را فعال می‌ساخت. اینکه این مواد شیمیایی چه بوده‌اند و مصریان باستان چگونه دانش انجام این کار را داشته‌اند، هنوز مشخص نیست.

تولید هیدروژن
تحقیقات نشان داد، اتاق فرعون که نزدیک به مرکز هرم بزرگ قرار دارد، انرژی الکترومغناطیسی را به‌طور مؤثرتری نسبت به دیگر اتاق‌ها متمرکز می‌کند. در سناریوی واقعی‌تر که در آن هرم روی بستری از سنگ آهک قرار دارد، انرژی الکترومغناطیسی زیر سازه متمرکز می‌شود که نشان می‌دهد پایه هرم ممکن است نقش مهمی در توزیع انرژی ایفا کرده باشد. دان در این میان ادعا کرد که اتاق ملکه «یک اتاق واکنش بود… جایی که هیدروژن تولید می‌شد.» او در این رابطه گفت: «هیدروژن فضاهای داخلی هرم بزرگ، ازجمله اتاق فرعون را پرمی‌کرد.»

کشف روس‌ها
در همین حال، پژوهشگران روس معتقدند که کشف آنها در جیزه می‌تواند کاربردهای عملی در دنیای واقعی داشته باشد. تیم ITMO با استفاده از آموخته‌های خود از هرم بزرگ اعلام کرد که هدف بعدی آنها طراحی نانوذرات خودشان است که بتوانند همان اثرات را در محدوده فرکانس رادیویی بازسازی کنند. این ذرات ریز، در تئوری، می‌توانند به توسعه حسگرهای جدید و سلول‌های خورشیدی بسیار کارآمد کمک کنند.

رازهای هرم بزرگ جیزه
هرم بزرگ جیزه، یکی از شگفت‌انگیزترین بناهای ساخته‌شده در تاریخ بشر، همچنان دانشمندان و پژوهشگران را به حیرت وامی‌دارد. این سازه عظیم که بیش از ۴۵۰۰سال پیش توسط مصریان باستان ساخته شد، بلندترین بنای ساخت دست بشر برای بیش از ۳۸۰۰ سال بود.
با ارتفاعی حدود ۱۴۷ متر در زمان ساخت، هرم بزرگ از میلیون‌ها سنگ عظیم تشکیل شده که هرکدام وزنی بین ۲ تا ۱۵تن دارند. چگونگی حمل و جابه‌جایی این سنگ‌ها با امکانات آن دوران، همچنان یکی از معماهای حل‌نشده تاریخ است.
این هرم شامل حداقل۳اتاق داخلی و چندین دهلیز مرموز است که برخی محققان معتقدند ممکن است کاربردی فراتر از یک مقبره سلطنتی داشته باشد. برخی حتی بر این باورندکه این سازه به‌عنوان یک نیروگاه انرژی در دوران باستان استفاده می‌شده است.
هرم بزرگ جیزه نه‌تنها نماد شکوه و نبوغ مهندسی مصر باستان، بلکه همچنان الهام‌بخش نظریات و کشفیات جدید درباره تمدن‌های کهن و رازهای نهفته در دل تاریخ است.

نیروگاه مخفی در دل اهرام | هرم جیزه دارای یک نیروگاه برای تولید انرژی پاک بوده است



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا