گزارش

اعزام دانشجو به ناکجاآباد|در موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به دانشگاه‌های خارج از کشور چه می‌گذرد؟


همشهری آنلاین:اما آنها برای جلب رضایت و به دام انداختن مشتریان‌شان ترفندهایی دارند که در موارد زیادی بی‌نتیجه نمی‌ماند: «این دانشگاه در کشور… تازه راه اندازی شده و با آن که شاخه‌ای از دانشگاه‌های تراز اول این کشور است، پذیرش ساده‌ای دارد. ما تعداد زیادی از داوطلبانی را که مانند فرزند شما در مقطع دیپلم نمرات و کارنامه تحصیلی ضعیفی داشتند بدون آزمون در این دانشگاه ثبت‌نام کردیم. وقتی تعداد فارغ‌التحصیلان ایرانی این دانشگاه بالا باشد، حتما اعتبار مدارک آن تایید می‌شود! ما موارد زیادی داشتیم که این اتفاق افتاده و جای نگرانی نیست…» این وعده و صدها وعده وفانشدنی دیگر از ابزارهای کاسبی موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو است که جوانان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را با آینده‌ای پرابهام به کیلومترها دورتر از مرزهای وطن می‌فرستند:

اعزام دانشجو به ناکجاآباد|در موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به دانشگاه‌های خارج از کشور چه می‌گذرد؟

تمکن مالی؛ شرطی که لازم هست و لازم نیست

با آن که سرمای دم صبح هنوز سوز دارد و کرکره بسیاری از مراکز تجاری اطراف موسسه بالا نرفته، سر کارکنان موسسه حسابی شلوغ است و حق دارند که تماس‌های تلفنی مشتریان‌شان را کوتاه و تلگرافی پاسخ دهند، البته همین پاسخ‌های کوتاه هم برای کشاندن جوانان پشت کنکوری و خانواده‌های‌شان به پای میز مشاوره با کارشناسان پرحوصله و خوش سرو زبان موسسه کفایت می‌کند: «من به شما پیشنهاد می‌کنم در دانشگاه‌های غیردولتی این کشور ثبت‌نام کنید که هم آزمون ورودی ندارند و هم برای آمادگی فرزندتان دوره پادفک (آمادگی قبل از اعزام) برگزار می‌کنند تا از نظر آموزش زبان مشکلی نداشته باشد…» لابه لای این مشاوره‌ها هم آنقدر یکی به نعل و یکی به میخ می‌کوبند تا هم‌اندازه جیب متقاضیانی مانند خانواده نیستانی را تخمین بزنند و هم پدر و مادر خانواده را برای پرداخت هزینه میلیاردی آقای دکتر و خانم مهندس شدن فرزندان‌شان در آن طرف مرزها مصمم کنند: «این دانشگاه‌ها گواهی تمکن مالی از شما نمی‌خواهند و لازم نیست برای گرفتن ویزای تحصیلی حساب ارزی در بانک داشته باشید، اما باید برای تامین هزینه‌های گرفتن اقامت و هماهنگی با دانشگاه مقداری از هزینه‌ها را به موسسه پرداخت کنید که مقدار پرداخت نقدی اولیه ٦ هزار دلار است…»

اعزام دانشجو به ناکجاآباد|در موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به دانشگاه‌های خارج از کشور چه می‌گذرد؟

خدمات واسطه‌گری

فرزند دوم خانواده نیستانی نتوانسته پا جای پای برادر درسخوانش بگذارد و مانند او پشت میز دانشگاه‌های دولتی برای پوشیدن لباس دندانپزشکی آماده شود. در ٣ سالی هم که شانس و اقبالش را در کنکور دوباره و ٣ باره امتحان کرده، رتبه اش آنقدری پیشرفت نکرده که بتواند در دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی هم خواب و خیال‌های والدینش برای پزشک شدن همه فرزندان‌شان را تعبیر کند. وقتی خانواده نیستانی با تغییرات مداوم کنکور در سال‌های اخیر، از کسب نتایج بهتر دخترشان در این ماراتن علمی ناامید شدند تصمیم گرفتند شانس و اقبال فرزندشان را در غربت بی‌ازمایند. شرایط تحصیلی دختر خانواده، گرفتن پذیرش از دانشگاهی معتبر را برای آنها سخت کرده و آنها امیدوارند مبلغ ٤ هزار دلاری که بابت خدمات واسطه‌گری به موسسه می‌پردازند، این گره کور را باز کند.

از اینجا مانده و از آن جا رانده

قاعده‌مند بودن پاسخگویی کارشناسان زیرک موسسه به تلگرافی بودن راهنمایی‌های تلفنی‌شان خلاصه نمی‌شود و در پذیرش حضوری متقاضیان هم احتیاط به خرج می‌دهند. بخش ارتباط با مشتریان قدیمی موسسه از قسمت مشاوره و عقد قرارداد متقاضیان جدید مجزا است و مشاوران این بخش وظایف خطیرتری بر عهده‌دارند. آنها باید با زبان ریختن و دلیل و برهان تراشیدن متقاضیانی مانند خانواده کتایون را که هراسان از ریجکت شدن و رد درخواست ویزای تحصیلی فرزندشان به آنها مراجعه کرده‌اند آرام و برای ادامه همکاری با موسسه متقاعد کنند. کتایون برای گذراندن دوره‌های پادفک موسسه ٤ هزار دلار هزینه کرده، اما سطح آشنایی او با زبان کشور مقصد پایین تشخیص داده شده و ویزای تحصیلی او صادر نشده است. عده‌ای از مراجعان هم مانند والدین سینا از مرحله صدور ویزا به سلامت عبور کرده‌اند و کارشناسان موسسه توانسته‌اند با نامه پذیرش دانشگاهی در کشور قبرس برای سینا ویزای تحصیلی فراهم کنند، اما حالا که ٣ سال از تحصیل او در رشته دندانپزشکی می‌گذرد، پی برده‌اند که دانشگاه محل تحصیل فرزندشان چند ماه پیش از پذیرش او از لیست دانشگاه‌های معتبر خارج شده و سینا پس از فارغ‌التحصیلی هم نمی‌تواند در ایران مشغول طبابت شود.

اعزام دانشجو به ناکجاآباد|در موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به دانشگاه‌های خارج از کشور چه می‌گذرد؟

شمارش معکوس برای قانونمند شدن فعالیت موسسات اعزام دانشجو

یکی از شروط لازم برای دریافت مجوز راه اندازی موسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور ارائه طرح‌هایی است که توانایی متقاضی را برای پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات، فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را گواهی دهد و ثابت کند می‌توانند با راهنمایی و پیگیری صحیح و قانونی، شرایط اخذ ویزای بی‌دغدغه و بدون مشکل دانشجویان در کشورهای دانشجوپذیر را به وجود آورند، اما تعداد قابل‌توجهی از این موسسات بعد از کسب مجوز مسیر و بیراهه‌ای دور از جریان عملیاتی کردن این طرح‌ها را طی کردند و تخلفات آنها سبب شد اداره کل بورس و اعزام دانشجویان در سال ١٤٠٠ فهرست١٤١ موسسه متخلف و کلاهبردار را اعلام کند. امسال هم در امتداد این رصدها و پایش‌های قانونی دادستانی تهران برای برخورد با موسسات غیرمجاز و متخلف به میدان آمده و مهلتی ٧ روزه برای مسدود کردن سایت‌ها و صفحات مجازی و پایان فعالیت فیزیکی این موسسات تعیین کرده است. مهلتی که از ٢١ دی ماه آغاز شده و تا پایان آن چندان نمانده است….

بیشتر بخوانید:اسامی موسسات مجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور اعلام شد



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا