آش واسلی در سفره افطار کرمانشاهی ها
به گزارش همشهری آنلاین هنوز هم پس از گذشت ۲ قرن نزدیکیهای افطار عطر آش عباسعلی در کوچههای کرمانشاه میپیچد. این آش به دلیل داشتن گوشت و حبوبات یک وعده بسیار خوشمزه و مقوی است. آش عباسعلی یا «واسلی» یکی از آشهای سنتی و مشهور کرمانشاه است که در ماه مبارک رمضان از افطاریهای پرطرفدار محسوب میشود.
شیوه درست کردن این آش هم به این طریق است که در این آش از گوشت، نخود، لوبیا، عدس، پوره گندم، سبزیجات معطر، روغن کرمانشاهی و ادویه استفاده میشود و مزهای خاص دارد. این آش پر از ترکیبات خوشمزه و مقوی به نام آشپز آن یعنی عباسعلی در کرمانشاه معروف و به یکی از غذاهای مورد علاقه مردم تبدیل شدهاست.
یاد عباسعلی هم در هر ماه رمضان بر سر سفرههای افطاری مردم زنده میشود و مردم با این عقیده که چنین آشی متبرک و خوش یمن است، آن را نذری میدهند. پخت این آش از صبح زود تا عصر طول میکشد تا همه مواد آن خوب بپزد و له شود. آش عباسعلی کرمانشاه بهواسطه لعابی که دارد، آشی کشدار و خوشمزه است. با توجه به قدمت و اصالت، آش عباسلعی به ثبت ملی رسیده تا این میراث کهن برای سالهای بعد حفظ شود.
سفره افطار کرمانشاهیها با خوراکیجاتی از جمله حلیم کرمانشاهی، آش عباسعلی، آش ترخینه، خورشت خلال، سیب پلو، خوراک چنگال، شیر برنج، کوفته، شله زرد و کله گنجشکی که همه با روغن اعلای حیوانی درست شدهاند، رنگین میشود.
البته در کنار شیرینی معروف ماه رمضان که زولبیا و بامیه باشد، شیرینیهای محلی کرمانشاهی مثل کاک و نان برنجی هم پای ثابت سفرههای رمضانی مردم این منطقه هستند که در کنار نان روغنی، شیره انگور، حلوا و خرما قرار میگیرند.
خوراک چنگال هم یکی دیگر از خوردنیهای پرطرفداری کرمانشاهی است که نوعی شیرینی محسوب میشود. این خوراک مخلوطی است از نان و روغن کرمانشاهی و شکر که به عقیده کرمانشاهیها، روزه دار را تا افطار نگه میدارد و حلیم کرمانشاهی خوردنی خوشمزه تقریبا پای ثابت همه سفرههای افطاری در کرمانشاه است.
بیشتر بخوانید:
همچه کاسه البرزی ها در ماه رمضان
رسم جالب بوشهری ها برای خوردن آب در سحر
حلوایی که همدانی ها برای افطار می پزند