رویداد روز هوش مصنوعی و دادهکاوی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر داریوش کیانی در دومین رویداد روز هوش مصنوعی و دادهکاوی (DAI-DAY) که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاه در توسعه فناوریهای نوین، اظهار کرد: پیشرفت در حوزههایی مانند هوش مصنوعی و علوم داده نیازمند رویکردی متوازن و تخصیص عادلانه منابع است.
وی خاطرنشان کرد: باید با تکیه بر بینش و دانش عمیق اساتید مجرب در حوزه ریاضیات و علوم کامپیوتر، مسیر توسعه این علوم بهدرستی هموار شود.
رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر هوش مصنوعی و دادهکاوی را از کلیدیترین زمینههای پیشرفت جامعه جهانی توصیف کرد و افزود: این علوم بدون شک بر پایه ریاضیات، علوم کامپیوتر و آمار استوار هستند. خوشبختانه در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر این ارتباط بهطور عمیق و روشن مورد توجه قرار گرفته است.
در ادامه این مراسم بهنام یوسفیمهر دبیر اجرایی رویداد دومین رویداد روز هوش مصنوعی و دادهکاوی، به اهمیت و اهداف برگزاری این گردهمایی علمی اشاره کرد و گفت: برگزاری این رویداد موجب نزدیک سازی دیدگاه های علاقمندان به حوزه میان رشته ای و بر تعامل سازنده میان دانشگاه و صنعت خواهد شد.
وی با اشاره به مسیر رشد و تکامل رویداد DAI-DAY از تلاشهای تیم اجرایی، کمیته علمی و حمایت شرکت داتین قدردانی کرد و گفت: این رویداد بستری برای تبادل دانش و ایجاد فرصتهای همکاری میان پژوهشگران و فعالان صنعت از بخش های مختلف فنی-مهندسی، علوم تجربی، پزشکی و علوم انسانی خواهد شد.
دبیر اجرایی رویداد دومین رویداد روز هوش مصنوعی و دادهکاوی بر اهمیت شکل گیری ارتباطات متخصصین حوزه هوش مصنوعی و داده کاوی و شبکهسازی علمی تأکید کرد وگفت: این رویداد در شکلگیری نسل جدیدی از متخصصان میان رشته ای نقش موثری ایفا می کند.
در ادامه مراسم سخنرانان مدعو شامل اساتید برجسته دانشگاههای کشور و افراد فعال در صنعت به ارائه تجربیات خود پرداختند.
همچنین دکتر مسعود ماهوتچی رئیس دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای کامپیوتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز بر ضرورت انجام تحقیقات میان رشته ای در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: ارتباط هوش مصنوعی و یادگیری تقویتی با شبیه سازی و بهینه سازی در کاربردهای مختلف باید مورد توجه قرار بگیرد.
دکتر حسین زینلی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیراز دیگر سخنران افتتاحییه این مراسم به بررسی روش های مختلف پردازش زبان طبیعی و آنالیز صوت پرداخت و توصیه های عملی برای استفاده از مدل های ترکیبی در این حوزه ارائه کرد.
همچنین دکتر هادی زارع رئیس دانشکده سامانههای هوشمند دانشگاه تهران نیز در خصوص کاربردهای هوش مصنوعی در شبکه های اجتماعی و نیز گسترش شبکه های عصبی-گرافی در کاربردهای عملی از جمله در حمل و نقل و بیمه پرداخت.
در ادامه دکتر محمد شریفی مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با تاکید بر بومی سازی روش های هوش مصنوعی متناسب با نیازهای صنعت به ارائه آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداخت.
این محقق و استاد برجسته مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه ضعف در مجموعه های داده را یکی از چالش های فراروی پروژه های هوش مصنوعی در صنعت نفت دانست و از انجام پروژه های صنعتی مرتبط با هوش مصنوعی با تشکیل گروه های میان رشته ای حمایت کرد.
دکتر علی محدث خراسانی عضو هیات علمی و پیشکسوت دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم به نقش هوش مصنوعی در حل مسائل پیرامون اشاره کرد و ضمن ارائه تجربیات بزرگان علوم کامپیوتر در دنیا، به توجه همزمان به جزییات و کیفیت محصولات هوش مصنوعی تاکید کرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: نگاه تخصصی به هوش مصنوعی و بررسی کاربردهای این فناوری در حوزههای مختلف از ضرورت های این علم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
این استاد علوم کامپیوتردانشگاه امیرکبیر ادامه داد: سه ضلعی دانشگاه، صنعت و دولت در مسیر هوش مصنوعی درگیر مسائل مختلف از واقعیت تا معجزه هستند. گاهی هر یک نیازمند یک مسأله واقعی و از دیگری انتظار معجزه دارند. بنابراین این عدم واقع گرایی سبب بروز عدم تفاهم میان این سه ضلع می شود.
به گفته دکتر مهدی قطعی رئیس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برگزاری این رویدادها می تواند سبب نزدیک شدن دیدگاه های این سه ضلع موثر در پروژههای هوش مصنوعی شود.
همچنین مهندس محمد امین قائمی مدیر فنی دفتر قزوین داتین به معرفی اقدامات متنوع شرکت و مدرسه داتین برای پرورش نیروهای مناسب در حوزه هوش مصنوعی پرداخت و فرصت های شغلی و نیز روش های همکاری با مجموعه داتین را تشریح نمود.
در این مراسم کارشناسان و محققان برجسته در خصوص روندهای نوین، چالشها و فرصتهای پیش روی هوش مصنوعی و نقش دانشجویان و محققان در این مسیر به بحث و تبادل نظر پرداختند. به طوریکه این بخش از برنامه، فضایی مناسب برای تعامل میان دانشگاه و صنعت فراهم کرد و راهکارهایی برای تقویت همکاریهای علمی و تجاری ارائه شد.
بر این اساس ایجاد مکانیزمهای مطمئن برای اشتراک گذاری داده، توجه به مدل های سبک برای وظایف یادگیری و ایجاد مدل های سخت افزاری-نرم افزاری مناسب در حوزه هوش مصنوعی از جمله راهکارهای فوق بود.
در بخش علمی این رویداد حدود ۱۰۰ گروه از محققان برای ارائه سخنرانی کاندید شده بودند که از میان این آثار، ۸ ارائه برای سخنرانی و ۱۸ مورد به عنوان پوستر برگزیده شد.
این پژوهشها که آخرین دستاوردهای علمی و کاربردهای عملی هوش مصنوعی و دادهکاوی را پوشش میداد با استقبال گسترده شرکتکنندگان همراه شدند.
گفتنی است؛ دومین رویداد روز هوش مصنوعی و دادهکاوی (DAI-(DAY توسط انجمن علمی و دانشجویان دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد با استقبال بینظیر پژوهشگران، دانشجویان و متخصصان حوزه فناوری و علاقمندان به حوزه های میان رشته ای همراه شد. به طوریکه فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش، ارائه پژوهشهای نوین و بررسی روندهای آینده در هوش مصنوعی و دادهکاوی فراهم کرد.
منبع خبرگزاری مهر