شهرهای هوشمند اقلیمی، راه مقابله با آلودگی هوا هستند
به گزارش همشهری آنلاین، الهام پیشداد افزود: از دهه ۴۰ به موضوع آلودگی هوای تهران پرداخته شده است. با وجود تمام راهکارهایی که طراحی و اجرا شده است همچنان روز به روز با تشدید آلودگی هوا در شهر تهران روبهرو هستیم. امروزه اقدامات شهرداری تهران در زمینه مقابله با آلودگی هوا با هدف مقاوم سازی و پایدار سازی شهر در برخورد با این خطر انجام میگیرد.
وی گفت: بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش فضای سبز، بازچرخانی آب، مدیریت پسماند همه برای مدیریت آلودگی هوای شهر است. اقدامات شهرداری در راستای کنترل آلودگی هوا ارزشمند بوده است اما باید بعد از هر اقدام میزان تاثیر آن را نیز اندازه گرفت. در ۱۰ سال گذشته معضل شهر تهران از نظر فراوانی روزهای آلوده بلکه از لحاظ شدت آلایندههایی که مسبب آلودگی هوا هستند بیشتر شده است.
دبیر سابق هیدروپلیتیک و تغییرات اقلیمی پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه تاکید کرد: دو علت به وجود آورده این مشکل در کلانشهرها عامل انسانی و عامل طبیعی است. هر آنچه که اقدام میکنیم در راستای کنترل عامل انسانی است در حالی که مهمترین عامل اثرگذار بر تشدید غلظت آلایندهها، شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه است. در حال حاضر با مشکل تغییر اقلیم روبهرو هستیم. این تغییر اقلیم سال به سال تشدید میشود. تهران علاوه بر اینکه از این روند منطقهای متاثر میشود، دچار تغییر اقلیم جهانی و همینطور محلی به دلیل انتشار آلایندهها است. یعنی تهران دچار سه نوع تغییر اقلیم است. این مساله میتواند تمام زحمات مدیریت شهری را متاثر کند. باید موضوع تغییر اقلیم را در برنامههای مدیریت شهری بگنجانیم، خیلی از راهکارها به نتیجه مطلوب نمیرسد.
پیشداد گفت: کشورهایی که توانستند در زمینه مدیریت آلودگی هوا موفق شوند راهکارهای خود را بر اساس شهرهای هوشمند بنا کردند. شهرهای هوشمند اقلیمی همه مخاطرات را با یک نگاه یکپارچه به خطرات موجود و خطرات نوظهور آینده بررسی میکنند. تغییر اقلیم خطرات نوظهوری را ایجاد میکند که قبلا تجربه نشده است.
بیشتر بخوانید: یک پژوهشگر:جمعیت مطلوب برای تهران ۳ و نیم میلیون نفر است